Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Türk Eximbank'ın "Stok Finansman Destek Paketi"nin
Devreye Alınmasına İlişkin Bilgilendirme

Türk Eximbank'ın "Stok Finansman Destek Paketi"nin
Devreye Alınmasına İlişkin Bilgilendirme

Sayı: 2020/333
Tarih: 22.05.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı internet sitesi üzerinden T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından ihracatçılara yönelik yeni destek paketine ilişkin açıklamalar yapılmıştır.

Yapılan açıklama ile Türk Eximbank'ın COVID-19 salgınıyla mücadele döneminde ihracatçılara, uygulanmasına yeni başlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kaynaklı Türk lirası reeskont kredisinden Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla kullandırılan reeskont kredisinin, kredi geri ödemelerinde süre uzatımından kredi azami vadelerinin uzatımı gibi birçok finansman kolaylığı sağlandığı bildirilmiştir.

Desteklere ek olarak Türk Eximbank'ın stok finansmanına yönelik belirtilen kredilerde mevcut koşullarda sipariş iptalleri ve talep düşüşü sebebiyle ürünlerini planladığı gibi satamayıp stokları artan ihracatçılara kolaylık sağlanacağı belirtilmiştir. KGF teminatıyla TCMB kaynağından Türk lirası olarak kullandırılacak kredinin faizinin yıllık yüzde 7,25, KGF komisyonunun ise binde 5 düzeyinde olacağı bildirilmiştir.

Kredinin TCMB kaynaklarından azami 1 yıl vadeli ve Türk lirası olarak kullandırılacağı belirtilmiş olup kredi limitinin KOBİ'ler için 25 milyon TL, KOBİ dışı firmalar için 50 milyon TL olacağı bildirilmiştir. Kredinin 1 Ocak-31 Mart 2020 tarihlerindeki stok alım belgelerinin ibrazı halinde kullandırılacağı belirtilmiş olup Türk Eximbank'ın COVID-19 salgın sürecinde aldığı tedbirleri de aktarmıştır.

Söz konusu açıklamayı bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr